Takatallin lisälämmöneristys

Joissakin matkailuautoissa ei Trumaticin ilmalämmityksen yhteydessä ole lainkaan suulakkeita takatallissa. Kyseinen ratkaisu on huono jo kosteudenkin kannalta. Kokemuksia ei ole mutta, luulisin ettei lämmönjakaumakaan talvella ole paras mahdollinen.

Takatalli alkuperäisenä

Knausissa on yksi suulake takatallin etuosassa. Lämmöneristys takatallissa on selvästi puutteellinen. Takatallin lattia on jo näin syksyllä jo käsituntumalla selvästi kylmempi kuin seinät. Kun takatallissa liikkuu, tuntuu jalkojen alla pohjan myötäily. Takatallin lattia ei ole kovinkaan paksua ”vesivaneria”. Eli itseasiassa lämmöneristys taitaa puuttua kokonaan. Hommaa on kuitenkin hyvin helppo parantaa. Pienet solumuovitalkoot ja lämpö pysyy varmasti alkuperäistä paremmin sisällä.

Takatalli solumuovilla eristettynäYksinkertaisesti mitat takatallin lattiasta ja solumuovista siivu lattialle. Ensin mielessäni oli liimata solumuovi ”vesivanerin” päälle. Ajattelin kuitenkin että jos se tarvitsee joskus poistaa on se mahdollista. Solumuovin päälle laitoin samaa käytävämattoa jota olen käyttänyt asunto-osan lattialla. Matto pitää solumuovin niin hyvin paikallaan, että liimaaminen olisi ollut aivan turhaa.

Takatalli eristettynä ja matollaTakuuvarmaa on, että eristys estää kylmän ilman pääsemistä sisätiloihin paremmin kuin pelkkä vaneri. Samalla yhden lämminilmasuulakkeen riittäminen takatalliin on todennäköisempää.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *