Omaa kivaa ja eväitä Finnlinesin Saksan lautalle

Finnlines SaksaanFinnlinesin lautta suoraan Saksaan oli tänä vuonna kesäreissumme siirtymistapa Eurooppaan. Etukäteisodotusten perusteella oli tiedossa piiiiitkä matka. Olen muutaman kerran Saksan lautalla mennyt ja tiesin ettei laivassa ole hirveästi tekemistä tai virikkeitä lapsille.

Lähtömuodollisuudet Vuosaaren satamassa toimivat erittäin sujuvasti aivan kuten viime kesänäkin. Pääsimme jonottamatta check-in -luukulle ja ”kaistalla” en ehtinyt kuin kaasupullon sulkea ja tarroittamaan luukun. Ja sitten laivaan, eli satamaan ajon jälkeen ei kymmentä minuuttia kulunut kunnes olimme jo laivassa. Hienoa toimintaa!

Laivan pelihuone ja leikkihuone ovat ikävän nopeasti ”kulutettu” loppuun ja matka on pitkä. Tablettikoneet kävivät hytissä kuumina ja välillä piti käydä kannella happihyppelyllä. Kannelle kaiteisiin laitetut juhannuskoivut olivat lähes vaakasuorassa avomerellä oltaessa ja tuuli oli niin kova ettei siellä kauaa viihtynyt. Nuoremmalle oli viisi kierrosta heli-padin ympäri hyvä iltalenkki lähtöiltana. Aika oli hetkittäin pitkää ja laivan kaupasta ostettujen kiikarien kanssa sai hieman aikaa kulumaan ympärillä olevia laivoja katsellessa. Kiikareilla näki varmasti juuri niin hyvin kuin 20 €:n kiikareilla kuuluukin.

Syöminen on asia mitä pitää lapsien kanssa ajatella laivalla olon ajaksi huolella. Otimme hedelmiä ja muuta pientä välipalaa hyttiin. Emme kerta kaikkiaan raaskineet osallistua jokaiseen ruokailuun. Aikuisten 24 euron ja nuorten 12 euron brunssi ei oikein tarjoa vastinetta rahalle. Syynä ei ole tarjoilun vähyys vaan se, että hinnalla syö melkein kolmen päivän lounaat maissa. Eli ei yksinkertaisesti pysty samalla istumalla syömään rahalle vastinetta. Ja muuta, pienempää tarjottavaa, ei oikein ole tarjolla paniinin, sämpylän ja leivän lisäksi. Ei tietenkään, koska se ”söisi” ruokailuista loputkin syöjät pois. Tuossa olisi mielestäni Finnlinesilla konseptin muutoksen pohdinnan paikka. Enemmän eri hintaisia ja eri kokoisia vaihtoehtoja tuottaisi varmasti paremmin.

Vinkit lapsiperheille:

1. Keksikää jotain omaa kivaa mukaan matkalle, pelejä, piirtovehkeet ja vastaavaa.
2. Miettikää evästä mukaan hyttiin. Hedelmiä ja muuta pientä välipalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *