Tuunaus

Kobran lisäkäsijarrukahva

Kobran lisäkahva käsijarruun

Tämä hankinta ja hankinnan ostopaikka kertovat oman tarinansa verkossa tehdystä heräteostoksesta, mutta ei siitä sen enempää…

Eli kyseessä on Fiat Ducaton (sopii moneen muuhunkin) käsijarrukahvaan liitettävä lisäkahva. Ruotsalainen valmistaja vetoaa sivustolla huonoselkäisiin ihmisiin, jotka saattavat kärsiä alas sijoitetusta käsijarrukahvasta. Itselleni kahvan sijainti on hankala, koska ainoa mahdollisuus käyttää sitä on oikealla kädellä (pitkä tarina). Kobranilla käytön saaminen ylemmäs helpottaa käyttöä huomattavasti. Kovin uudesta tuotteestahan ei ole kysymys päätellen valmistajan kotisivun edellisestä päivityksestä, 27.4.2005 19:16.

Hankinta

Kuten alussa mainitsin Kobran-kahvan hankinta oli verkossa tehty heräteostos eräänä lauantai-iltana. Ostopaikaksi tuli vähän kokeilumielessäkin Brittiläinen Outdoor Bits verkkokauppa. Hintataso ei ainakaan lauantai-iltana näyttänyt pahalta ja loppujen lopuksi homma toimi erittäin nopeasti ja vaivattomasti.

Asennus

Kobran lisäkahvan asennus

Kahvan asennus ei käynyt alle minuutissa kuten verkkokaupan esittelyvideossa näytettiin. Kahva oli jo paketin mukaankin tarkoitettu aikaisempaan 2006 malliin asti, mutta 2006 jälkeen malleihinkin sen pitäisi sopia. No 2006 jälkeisessä käsijarrukahva ilmiselvästi on paksumpi kuin aikaisemmissa malleissa. Paksuus aiheuttaa sen, että mukana tulleet ruuvit eivät ylettyneet ja lisäkahvan työntäminen käsijarrukahvan päälle oli aika punnerruksen takana. Kun lisäkahvan rei’ille näytti vähän porakonetta ja käytti pidempiä ruuveja, homma tuli kyllä kuntoon. Toki tuo olisi ollut tiedossa ennen asennusta jos malttamaton heräteostaja olisi lukenut verkkokaupassa olleen tuotesivun loppuun asti.

Käyttökokemukset

Kun käsijarrua pitää käyttää vain oikealla kädellä tuo lisäkahva selvää helpotusta käyttöön. En osaa sanoa tuoko se helpotusta myös valmistajan mainitsemille selkävaivaisille, mutta fakta tietysti on ettei lisäkahvan kanssa tarvitse niin syvälle kyyristyä. Koska automme on alkovimalli, ei kokemusta ole kuinka lisäkahva käyttäytyy kääntyvien etuistuimien kanssa. Minulle kahva tuo kyllä helpotusta, mutta en nyt suin päin suosittele hankkimaan ennen tarkkaa harkintaa. Paitsi tietysti lauantai-iltana 😉

Kobran lisäkahva asennettu

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button