Tuunaus

Matkailuauton yläsängyn ongelmalliset tikkaat

Tämän harrastuksen piirissä tulee usein sellainen olo, että tehtaalla ei ole asiaa mietitty ihan loppuun asti. No onneksi ”vaillinaisillakin” käden taidoilla tuota puutetta pystyy usein korjaamaan. Aika usein puutteet liittyvät tilan käyttöön tai sen järkevään käyttöön. Karavaanarillahan on aikaa pohtia noita yksityiskohtia enemmän kuin tehtaan suunnittelijoiden. Ja tietysti käytännössä koettuna asiat tulevat paremmin esiin kuin suunnittelupöydällä. Aikaisempia juttujahan löytyy Tuunaus-kategorian alta.

Tikkaat aina edessä

Tällä kerralla harmitusta aiheutti takapään yläsängyn tikkaat. Niitä ei ole aikaisemmin tarvittu, koska tietyn kokoinen ihminen sinne pääsee ilman tikkaitakin. Nyt retkueemme on tullut tilanteeseen jossa tikkaita tarvitaan. Alkuperäisesti tikkaat ovat täysin keskellä käytävään nähden. Pitää olla erittäin pieni ihminen, jotta alasänkyyn pääsee tikkaiden ohi. Toinen puute on tietysti vaatekaapin ja alakaapin käyttäminen tikkaiden ollessa paikallaan. Ennen ja jälkeen kuvista tuo puute ilmenee selkeästi.

Pienen ihmisen kiivetessä tikkaiden ei tarvitse olla läheskään niin leveät kuin ne tehtaalta tullessaan ovat. No, tikkaiden leveys on tietysti juuri se mitä tarviketoimittaja tehtaalle toimittaa. Samaa leveyttä käytetään, on se sitten tarpeellista tai ei, edessä ja takana. Hyvänen aika, onkohan tikkaiden leveydelle jokin määräys. Eli tikkaat kavennetaan. Homma on suhteellisen helppo, koska puolien päissä on muoviset ”tulpat” joilla puolat kiinnittyvät pystyputkiin. Lentävällä pätkä pois puolista ja tulpat uudelleen kiinni.
Toinen puute, eli sijainti keskellä käytävään nähden on korjattavissa siirtämällä yläsängyn reunassa olevia tikkaiden pidikkeitä. Kumpikin kiinnike on kahdella ruuvilla sängyn reunassa. Niiden siirtäminen oli siis pikkujuttu.

Kaappien käyttö helpottuu

Kapeilla tikkailla käyttö helpottuu

Uudet kapeat tikkaat siirrettynä toiseen reunaan toimivat hienosti. Samalla alasänkyyn kulkeminen helpottuu kun tilaa on enemmän. Vaatekaappiin ja alakaappiin pääsee lähes yhtä helposti kuin ilman tikkaitakin. Tämäkin tuunaus oli loppujen lopuksi niin nopea juttu, että jäin pohtimaan kumpi kesti kauemman tekeminen vai dokumentointi…

Onnistunut tuunaus!

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also
Close
Back to top button