LeirintäalueVideo

Hieno leirintäalue Istra Premium Camping Resort

Noin tuhannen asukkaan Funtana sijaitsee Kroatiassa Istrian niemimaan länsirannikolla. Ajomatka Triestestä ja Rijekasta on noin sata kilometriä ja Pulasta noin kuusikymmentä kilometriä. Funtanassa on hieno leirintäalue, Istra Premium Camping Resort.

Hieno leirintäalue Istra Premium Camping Resort

Eri käyttäjäryhmät

Tällä alueella oli suunnittelu tehty eri käyttäjäryhmät huomioiden. Vaikka ääneen on sanottava, että lapsiperheet tällä alueella parhaiten viihtyvät. Toki esimerkiksi vesipuisto- ja allasalueella oli selkeästi eriytetty hieman rauhallisempaan menoon oma altaansa. Ja toisen puolen ranta oli selvästi ”rauhoitettu” pistämällä temppuradat ja muut touhuamiset toiselle. Mutta faktahan se on, että jos lasten itku ja muut nuoren elämän äänet on liikaa, niin ei tämän tyyppisille alueille kannata mennä.

Aikainen varaus

Keväällä 2019 tulevan kesän matkan suunnitelmat olivat hyvin karkeat. Etukäteen haluttiin varata paikka kivalta leirintäalueelta Kroatiasta vajaaksi viikoksi. Kohteeksi valikoitui Istra Premium Camping Resort Funtanassa. Netissä ei saanut tehtyä varausta suoraan tietylle paikalle, vaan ainoastaan tietyn alueen tietyn tasoiselle paikalle. Valintamme oli D-alueen Comfort Mare tasoinen paikka tarkentavalla toiveella ”parasta, mitä on vapaana”.

Kun pääsimme annetulle paikalle, aloimme ottamaan kalusteita esiin ja availemaan markiisia. Ajattelin kuitenkin, että tämä ei voi olla parasta mitä huhtikuussa on ollut vapaana. Otin fillarin alle ja menin vastaanottoon keskustelemaan asiasta. He näkivät varaustiedoissamme toiveen ja olivat samaa mieltä siitä, että paikka ei varmasti ollut paras silloin saatavilla olleista. Sain paikan vaihdettua ja olihan ero melkoinen. Jos aikaisemmin maisema oli viereisen tontin vaunun seinä, oli se nyt kaunis Adrianmeri. Tarkoitus oli olla useita päiviä ja tämä keskustelu todella kannatti käydä.

Kaikki uutta

Alueen yleisilme on nykyaikainen ja kaikki näyttää uudelta. Matkailuajoneuvopaikkoja on eri kokoisia ja tasoisia. Eteläeurooppalaiseen tyyliin paikat ovat omia selkeästi rajattuja tontteja. Ajoneuvopaikkojen lisäksi alueella on eritasoisia mökkejä. Parhaissa mökeissä jopa oma uima-allas.

Uudessa päärakennuksessa oli vastaanoton lisäksi myös kahvila ja erilaisia ajanviettomahdollisuuksia. Löytyi sieltä melkoisen hieno pelihuonekin, missä oli useita pelikonsoleja isoine taulutelevisioineen. Uutuuttaan kiiltäviä huoltorakennuksia oli useita, joissa siisteys oli huippuluokkaa.

Yleiskuva leirintäalueelta Istra Premium Camping Resort
Erilaisia ja eritasoisia paikkoja.

Rantatouhuja, tietysti

Yksi Kroatian vetonauloista on tietysti kauniit rannat ja kirkkaat Adrianmeren vedet. Rannalla oli ilmatäytteinen temppurata, jossa oli alueen puolesta pakolliset kelluntaliivit. Vaikka alue oli suhteellisen kallis, osattiin turisteilta kyllä rahaa ottaa. Temppurata, aurinkotuolit ja jopa olut maksoi erikseen 😊.

Rannalta meni kävelysilta seikkailusaarelle, jossa lapsista ja nuorista voi tulla pronssikauden tutkimusmatkailijoita ja asukkaita. Kesällä 2019 saari näytti vielä sen verran keskeneräiseltä, ettei ihan arvolupauksen fiilikseen päästy. Lupaavalta alku kuitenkin näytti.

Kauppoja ja palveluja

Piazza ostosalueelta löytyy rantavälinekauppa, viini- ja olutkauppa, lihakauppa, sekatavarakauppa, jäätelökioski, leipomon myymälä, hedelmä- ja vihannesmyymälä sekä pizza- ja pastaravintola. Kotisivuilla mainitaan kilpailukykyiset hinnat, mutta sehän on selvää, ettei yleensäkään leirintäalueiden kauppojen hinnat kestä hintavertailua paikallisten markettien kanssa. Mutta se on tietysti oma valinta ostaako alueen kaupasta vai käykö kylällä marketissa. Lisäksi alueella on hienolla näköalalla varustettu ala carte ravintola.

Paikallisia leipomotuotteita sai ostosalueen lisäksi toisella reunalla olleesta leipäkioskista. Se on hieno palvelu, joka on Euroopassa hyvin yleinen. On se hieno tehdä aamupalaa uunituoreista leipomuksista.

Juhlahumua

Kesäkuun viimeisenä päivänä alueella vietettiin kesäjuhlia. Piazza ostosalue oli valaistu hienosti ja bilebändi soitti ikimuistoisia covereita. Kaikki Piazzan kaupat oli tietysti auki ja joitain extratiskejäkin oli kesäisten juotavien myyntiin. Kesäjuhlien päätteeksi nähtiin ilotulitus.

Paras vai ei

Viimeisen reilun kymmenen vuoden ajalta, kun on matkailuautolla reissailtu, on tämä hieno leirintäalue Istra Premium Camping Resort ehkä jopa kaikista paras. Ei enempää, eikä vähempää. Paikka maksoi reilun sata euroa vuorokaudelta, eli ei missään nimessä halpa alue, mutta erittäin hieno.

Paras on vähän vaikea termi käyttää. Meidän tämän hetken paras on toisille ei koskaan. Ja todennäköisesti paras nykytilanteessa ei olekaan paras enää kymmenen vuoden päästä. Hienous tässä hommassa on se, että kaikille löytyy sopivia alueita.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button