KohdeVideo

SF-C Kokemäen seudun vaunusauna

Vaunusaunoja tuntuu tulevan Suomen leirintäalueille kiihtyvällä tahdilla. Mutta sehän on vain hieno asia. Tämä nykyinen SF-C Kokemäen seudun vaunusauna on Pitkäjärven leirintäalueella toinen. Edellinen sai uuden omistajan huutokaupalla ja teki tilaa uudelle.

Katso millainen SF-C Kokemäen seudun vaunusauna on

Resepti

Vaunusaunan resepti on periaatteessa yksinkertainen. Vanhasta vaunusta puretaan sisuskalut pois ja rakennetaan sauna tilalle. No, työmäärällisestihän asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Varsinkaan kun sen tekee kunnolla. Uuden saunan ”styroksikoppa”, eli reseptin ensimmäinen osa, on hieman suurempi. Sisällä kokoero kyllä tuntuu ja sauna on tilavampi kuin vanha.

Samoin kuin oli vanhassa saunassa, pesuvettä ei tarvitse ottaa itse padasta. Asia hoituu selkeästi merkityillä hanoilla ja padan täyttäminen onnistuu samoin sitä varten asennetulla hanalla. Uudesta saunasta löytyy myös pieni boileri, josta saa valmista vettä kuuman pataveden loppuessa.

Vaunusaunan löylyt

Jo vanhassa saunassa oli hyvät löylyt ja niin on kyllä uudessakin. Puulämmitteinen kiuas tietysti pitää huolen, että ilma vaihtuu hyvin. Omaan mieleeni löylyjä ei voi pilata kuin oikeastaan sillä, että lämmittää saunan liian kuumaksi. No, tuo on tietysti makuasia.

Hienoja kokeiluja

Aina kun jollakin alueella osuu kohdalle vaunusauna tai jokin muu vähänkin erilainen tilaussauna, haluan aina kokeilla. Kyllä se on yksi tämän maan rikkauksista, että erilaisia saunoja löytyy niin paljon. Kannattaa kokeilla SF-C Kokemäen seudun vaunusaunaa ja muita kohdalle osuvia vaunusaunoja.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also
Close
Back to top button