Tapahtumat

Lahden Caravanmessut 2012

Tulipa vierailtua Lahden Caravan messuilla syksyllä. Pidin messuista ja varsinkin laajuus on eri luokkaa kuin Turun messuilla on ollut. Katsottavaa riitti koko päiväksi heti ovien aukaisusta niiden sulkemiseen. Ja vaikka koko päivän siellä vietti piti ”loppupäässä” oikein kiirehtiä.

Messuilla oli hienoja autoja, luonnollisesti Carthagon ja Concorden ”lottovoittajamallit” kiinnostivat ihmisiä oikein jonottamaan asti. Ja oli ilo nähdä maahantuojien ja kauppiaiden panostuksen nimenomaan esiteltävän malliston laajuuteen. Ainahan noita uusia kulkupelejä on kiva katsoa, mutta täytyy sanoa että tietyllä tavalla tarjontaan tuli hieman petyttyä. Tuo pettymys koskee autoja lähinnä kun vertaa hintalappua ja niitä pieniä asioita jotka autoissa on pielessä. Lähes jokaisessa jotakin. Joissakin autoissa istumaryhmästä on ollut pakko tehdä L-tyyppinen ja siitä on tullut ihan käsittämättömän ahdas. Ja esimerkiksi joissakin LMC:n malleissa painaa istuimen päätuki lapaluiden väliin jo 180 senttisellä (voi toki olla etten vaan osannut säätää). Ja ”huippumerkeissäkin”, esimerkiksi Carthagossa jossa mainostetaan olevan laatua kautta linjan, onkin aivan rimpulat kaappien vetimet. Eli tuntuu siltä kuin viimeistely ja varsinkin ratkaisujen kokeilu on jäänyt kiireen jalkoihin.

No, toki paljon hyvääkin oli ja hienojakin ratkaisuja, joista yksi jäi erityisesti mieleen. Jo vuosia on WC/suihku-yhdistelmistä ollut toinen toistaan hienompia ja huonompia ratkaisuja. Lähivuosina on erilaiset siirrettävät seinät ja lavuaarit nousseet suosituiksi ja messuillakin usean valmistajan autoista noita löytyi. Voittajaksi täytyy nostaa selvästi Bürstner ja heidän toteutus kääntyvän seinän WC/suihkutilasta. Yksinkertainen käyttää (vain yksi lukitusvipu käännettävä) ja todella tilava. WC oli auton sivulla oleva ja tilan kulutus auton pohjaratkaisusta oli maltillinen. Knausin ratkaisu auton takakulmassa oli sekin hyvä, mutta yhden ylimääräisen ”lisäläpyskän” kääntö ratkaisi voittajan. Alla vielä kuvasarja hienosta ratkaisusta.

Bürstnerin hieno WC Bürstnerin hieno WC muuttumassa suihkuksi Bürstnerin hieno suihku

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button