Tuunaus

Sähköliitännän lämmöneristys

Talven tullessa lämmöneristysasiat on ajankohtaisia. Sähköliitäntä on yksi kohta jota ei aina huomioida lämmöneristyksen kannalta. Tähän asiaan on puututtu joissakin autoissa niin, että sähköliitäntä on auton lämpimissä tiloissa. Auton ”kuoressa” on luukku josta pistoke tuodaan sisään ja johto jää luukussa olevan tiivisteen väliin. Joissakin liitäntä on takatallissa ja joissakin erillisessä niin sanotussa teknisessä tilassa.

Sähköliitäntä sisäpuolelta

Knaussia tutkiessa havaitsin sähköliitännässä olevan suoran yhteyden ulkoilmaan. Tuon havaitsi helposti keittiön kaappiin katsottuani kun päivä paistoi sähköliitännästä sisään. No se ei tietysti lämmityksen kannalta voi olla hyvä asia. Ja kaapissa sähköliitännän vieressä menee lisäksi keittiön vesiputket.

Jotain asialle piti tehdä ja päädyin, jälleen kerran, käyttämään solumuovia. Askartelin pienen ”kupin” solumuovista jonka asensin sähköliitännän päälle. Spray-liimalla ”eristekuppi” pysyy hyvin paikallaan. Lämmöneristys varmasti parani ja voi kovassa pakkasessa jopa estää vesiputken jäätymisen.

Sähköliitännän eriste

 

Eristetty sähköliitäntä

 

 

 

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also
Close
Back to top button