Leirintäalue

Dolomiti Camping, Dimaro Trento vai Camping Dolomiti, Cortina d’Ampezzo?

Matkanjohtajalle oli jo suunnitteluvaiheessa sattunut suuremman luokan virhe. Tammikuussa 2013 kun kesän matkan suunnittelu oli käynnissä, oli Italian pohjoisosat mielessä. Päätarkoitus oli reissata Kroatiassa, mutta takaisin Saksaan tultaisiin Pohjois-Italian kautta. Camper-lehdessä oli artikkeli Italian Dolomiiteistä ja saman tien Google Mapsiin merkintä. Virhe oli tapahtunut. Lehdestä luettiin juttu joka koski Dolomiti Camping Village & Wellness Resortia (Dimaro Trento) ja kartassa oli merkintä Camping Dolomitiin (Cortina d’Ampezzo). Tuon enempään sijaintia ei tarkisteltu ja kun kesällä lähdettiin liikkeelle, siirrettiin merkinnät Google Mapsistä navigaattoriin.

Virheen tuottama pettymys

Menomatkalla Sloveniasta Cortina d’Ampezzoon koimme melkoisen muuttuvan säätilan. Hieman Triesten länsipuolella olimme tauolla ja aurinko paistoi täydellä terällä lämpömittarin asettuessa hieman yli 39 asteeseen varjossa. Kun pääsimme reilun 150 kilometrin päähän Cortina d’Ampezzoon ukkosti lämpömittarin ollessa noin 15 asteessa. Lähestyessämme Camping Dolomitia oli vuorien välissä pauhannut ukonilma kieltämättä vaikuttavan näköinen. Paikalle päästyämme pettymystä ei ainakaan pienentänyt matkanjohtajan hehkutukset kylpylän lämpimästä vedestä ja erilaisista saunoista.

Takaisin 80-luvulle

Camping Dolomiti on 400 paikkainen alue erittäin kauniissa vuoristomaisemissa. Saniteettitilat ja alue muutenkin oli kuin pysähtynyt 80-luvun lopulle. Aika on päätelty vastaanotossa edelleen käytössä olleesta Apple Macintosh Plus (tai SE) tietokoneesta yksivärinäyttöineen ja matriisitulostimineen. Alueella oli vastaanoton yhteydessä pieni kahvila-ravintola, jonka ulkopuolella oli lapsille pieni leikkikenttä. Uima-allaskin alueelta löytyi, mutta kelit eivät olleet uimiseen sopivia. Seuraavan kahden vuorokauden sääennuste näytti kelin jatkuvan sateisena. Päätimme olla vain yön yli alueella ja jatkaa matkaa kohti Etelä-Saksaa heti aamupalan jälkeen.

80-lukuisesta tunnelmasta huolimatta alueen tilat olivat siistissä kunnossa ja maisemat olivat käsittämättömän hienot. Jos harrastaa esimerkiksi vaellusta on paikka varmasti varsinainen paratiisi. Lapsiperheelle alkuvuonna tehty virhemerkintä oli ikävä juttu ja alue ei tarjonnut odotettuja asioita.


Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button