Leirintäalue

Camping Slapić, Duga Resa

Camping Slapić, Duga ResaBerchtesgadenissa koetun sateen ja ”kylmyyden” jälkeen mieltämme alkoi ohjaamaan aurinko ja nopeutettu siirtyminen Kroatiaan. Slovenian kehuttu Bled jäi tänäkin vuonna näkemättä, mutta kaikki halusimme nopeasti lämpöön. Lähdimme Kotkanpesän vierailun ja ruokailun jälkeen kohti Karlovacin lähellä olevaa Duga Resan kaupunkia.

Novo Mesto - Metlika - Duga Resa oikoreittiReitin loppuosassa käytimme ”oikoreittiä” lähtemällä Novo Meston kohdalta kohti etelää ja rajan ylitimme Metlikan kaupungissa. Matkaa reitti säästää noin 50 kilometriä, mutta ajallisesti ”oikoreitti” kestää yhtä kauan kuin kiertämällä moottoritietä Zagrebin kautta. Moottoritiellä ei kyllä koe maaseutua kuten oikoreiteillä. Vaikka oikoreitti on selvästi hitaampi, tie on kuitenkin ihan hyvää.

Pienessä kaupungissa on pieni perheleirintäalue Camping Slapić. 100 paikkainen alue on puhtaan ja kirkkaan Mrežnica joen rannalla. Alueen toinen saniteettirakennus on uusi. Huomio kiinnittyi heti siisteyteen, jota ylläpidettiin useita kertoja päivässä. Alueella on ravintola, vuokrattavia kanootteja ja polkupyöriä. Ajokaivokin löytyy jos osaa hakea. Paikka taisi olla niin uusi vielä, että opasteet puuttuivat.

Pienellä pyöräretkellä ympäristöön voi kokea Kroatian maaseutua, josta uuden ja vanhan vastakohtia löytyy. Parin päivän takaisesta kylmyydestä ei ollut enää tietoakaan ja auringosta nauttiminen tuntui hienolta. Enää ei pelattu matkamölkkyä sisällä vaan siirryttiin 1:1 versioon. Lapsille alueella oli tarjolla pieni leikkipuisto jossa aika kului vauhdikkaasti vaikkei erilaisia kiipeily tai muita vehkeitä ollut kuin muutama.

Camping Slapić tarjoaa erittäin siistin paikan esimerkiksi välipysähdykselle matkalla etelämmäs. Zagreb (n. 60 km) ja Karlovac (alle 10 km) sijaitsevat lähellä jos kyseisiin kaupunkeihin haluaa tutustua. Suosittelen tätä aluetta!

 

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button