Leirintäalue

Zaton Holiday Resort, Nin

Dubrovnikin vierailun jälkeen lähdimme takaisin pohjoiseen. Zaton Holiday Resort sijaitsee noin 15 km Zadarista pohjoiseen. 1300 paikkaiselta alueelta löytyy lisäksi apartmentteja ja mökkejä (mobile home). Alueelta löytyy hiekkarannan lisäksi allasalue, leikkikenttiä, kattava päivittäistavarakauppa, ravintoloita, poniratsastusta, matkamuistomyymälöitä, sukelluskeskus ja urheilumahdollisuuksia laidasta laitaan ohjattuna ja ilman ohjausta. Lisäksi tarjontaa on erilaisista puoli- ja kokopäivämatkoista merelle. Aktiviteetteja on tarjolla niin paljon, etten todennäköisesti edes tiedä kaikista mahdollisuuksista.

Lapsiystävällinen ranta

Zatonin ranta on todella lapsiystävällinen ollen hyvin loivasti syventyvä. Ranta on oikeasti hiekkaranta, eikä sepeliä kuten esimerkiksi Šibenikin Solariksessa. Itse pidän eniten pyöreäkivisestä eli ”pebble”-rannasta. Rannalla oli myös isommille lapsille tarkoitettu ilmatyynypomppuhässäkkä sekä vuokrattavia polkuveneitä. Hiekkarannalle vaihtelua antoi allasalue, jossa oli huomioitu perheen pienimmätkin omalla matalalla altaalla. Allasalueella oli myös oma paikka vesi-hiekkaleikeille.

Ohjelmaa kaikille

Animaatiotiimi oli Zatonissa erittäin aktiivinen ja lapsille suunnattuun iltaohjelmaan oli todella nähty vaivaa. Yhtenä iltana oli musiikkia, savua, tulta ja uintia sisältävä mystinen esitys ja toisena iltana Pieni Merenneito -aiheinen yhdistetty video-, tanssi- ja lauluesitys jossa mukana oli myös alueella vieraana olleita lapsia. Kaikki animaatiotiimin esitykset olivat englanniksi. Iltaohjelmaa oli myös vanhemmalle väelle live-musiikin merkeissä. Tietysti iltaa voi viettää alueen useissa ruokaravintoloissakin.

Hienoa pyykkipalvelua ja nopeudenvalvontaa

Alueella siisteys oli samaa erinomaista tasoa mihin Kroatiassa olimme tottuneet. Pyykinpesumahdollisuus erosi siinä mielessä että poleteilla ei käytetty itse pesukoneita. Pyykkituvalle vietiin pyykit kassissa ja tuvalla ollut henkilö laittoi pyykit koneeseen ja hoisi ne pois sieltä kun pesuohjelma oli loppunut. Eli poleteilla sai todella hienoa palvelua. Ihmiset ajoivat alueella sähkömopoilla, potkulaudoilla, polkupyörillä ja muilla vehkeillä hetkittäin erittäin kovaa vauhtia kulkuväyliä pitkin. Vauhti oli niin kova, että siihen kiinnittyi huomio. Alueen turvahenkilöstö yli kiinnittänyt samaan asiaan huomiota ja vartija päivysteli välillä kulkuväylillä ja ojensi liian kovaa vauhtia ajaneita henkilöitä. Hienoa toimintaa kaikkien turvallisuuden parantamiseksi!

Varsinkin lapsiperheille

Zaton Holiday Resort on erittäin suuri lapsiperheille suunnattu alue. Me olimme alueella kolme päivää, mutta ohjelmaa ja aktiviteetteja olisi varmasti riittänyt pidemmäksikin aikaa. Palvelut ja puitteet ovat hienot aktiivilomailijoille sekä allas- ja rantalomailijoillekin. Lisäksi siisteyden ja palvelun ollessa erinomaista ei voi muuta kuin suositella lämpimästi varsinkin lapsiperheille.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button