Leirintäalue

Autocamp Medveja

Lähdimme Zatonista kohti Rijekaa ensisijaisena suunnitelmana ajaa moottoritietä Senj kaupungin tasolle asti, josta rantatietä kohti Rijekaa. Matkan edetessä lännessä näytti sen verran synkältä, että päätimme ajaa Rijekaan asti moottoritietä. Rijekasta pieni pisto Istrian niemimaan itärantaa ja saavuimme Medvejaan.

Vilkkaan tien yli rannalle

Leirintäalueen vastaanotto on heti tien vieressä. Alueella ei ole omaa uimarantaa tai uima-allasta. Yleinen uimaranta on leirintäalueesta heti tien toisella puolella. Lapsien kanssa on huomioitava tien vilkkaus. Lisäksi ajonopeudet tiellä tuntuvat olevan melkoisen kovat tien kokoon nähden. Suuri osa Kroatialaisista toki tuntui kunnioittavan suojateitä kiitettävästi ja tien sai ylitettyä turvallisesti.

Peruspalvelut löytyy, mutta siisteydessä parannettavaa

Saniteettitilat, WC:n tyhjennys, ajokaivo ja raittiiden vesien täytön mahdollisuus ovat alueella kunnossa. Wifi on ilmainen ja toimi auton sisätiloissa satunnaisesti, mutta ulkona jopa nopeasti. Yleinen siisteys ei ole aikaisemmin Kroatiassa koettujen alueiden tasolla. Saniteettitilat näytti jokaisella käynnillä kaipaavan siivousta. Iltaseitsemän aikaan otettu suihku oli virkistävä, koska lämmintä vettä ei enää tullut.

Aivan alueen yhteydessä on jäätelö ja rihkamamyyntiä. Portista ulos mennessä noin 50 metrin päässä etelän suuntaan on Konzum-marketti. Valikoimaltaan pientä Siwaa vastaavasta kaupasta sai tarvittavat ruokatarvikkeet kätevästi.

Hieno ranta korjaa osan puutteista

Vaikka siisteys ei ollut totuttua korkeaa Kroatian tasoa, hieno ranta sai mielen virkeäksi. Matkaseurueen mieleen enemmän oleva pyöreitä kiviä täynnä oleva ranta tarjosi enemmän hauskanpitoa kuin aiemmin lomalla koetut hiekka- ja sepelirannat. Uimatossut ovat tietysti käytännölliset. Vesi tuntui entistäkin kirkkaammalta kun hiekka ei sekoittunut veteen aallokossa ja se sopi hienosti snorklailun harjoitteluun.

Lapsiperheille alueen leikkipaikka ei tarjonnut juurikaan mitään ajanvietettä. Todella vanhat muutamat vempaimet ei houkutelleet 4-vuotiastamme lainkaan. Matkan varrella tapahtuvaan parin yön yöpymiseen alue soveltuu hyvän rannan ansiosta. Epäsiisteys ei houkuttele pidempään vierailuun.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button