Tuunaus

Takatallin lisälämmöneristys

Joissakin matkailuautoissa ei Trumaticin ilmalämmityksen yhteydessä ole lainkaan suulakkeita takatallissa. Kyseinen ratkaisu on huono jo kosteudenkin kannalta. Kokemuksia ei ole mutta, luulisin ettei lämmönjakaumakaan talvella ole paras mahdollinen. Vaikka suulake olisikin voi takatallin lisälämmöneristys tulla tarpeeseen.

Vain yksi suulake

Knausissa on yksi suulake takatallin etuosassa. Lämmöneristys takatallissa on selvästi puutteellinen. Takatallin lattia on jo näin syksyllä jo käsituntumalla selvästi kylmempi kuin seinät. Kun takatallissa liikkuu, tuntuu jalkojen alla pohjan myötäily. Takatallin lattia ei ole kovinkaan paksua ”vesivaneria”. Eli itseasiassa lämmöneristys taitaa puuttua kokonaan. Hommaa on kuitenkin hyvin helppo parantaa. Pienet solumuovitalkoot ja lämpö pysyy varmasti alkuperäistä paremmin sisällä.

Takatalli alkuperäisenä ennen lisälämmöneristystä

Takatallin lisälämmöneristys solumuovilla

Yksinkertaisesti mitat takatallin lattiasta ja solumuovista siivu lattialle. Ensin mielessäni oli liimata solumuovi ”vesivanerin” päälle. Ajattelin kuitenkin että jos se tarvitsee joskus poistaa on se mahdollista. Solumuovin päälle laitoin samaa käytävämattoa jota olen käyttänyt asunto-osan lattialla. Matto pitää solumuovin niin hyvin paikallaan, että liimaaminen olisi ollut aivan turhaa.

Takatallin lisälämmöneristys solumuovilla

Lopputulos

Takuuvarmaa on, että takatallin lisälämmöneristys estää kylmän ilman pääsemistä sisätiloihin paremmin kuin pelkkä vaneri. Samalla yhden lämminilmasuulakkeen riittäminen takatalliin on todennäköisempää.

Takatallin lisälämmöneristys solumuovilla ja matolla.

Lue myös nämä

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button