Leirintäalue

Vaunusauna Kokemäen Pitkäjärvellä

Kokemäen Pitkäjärvelle tehtiin kesäkauden 2012 päätteeksi vaunusauna. Paljon reissannut vanha Kafi konvertoitiin saunaksi. 2012 saunaa ei vielä tullut testattua, joten pakkohan Vaunusauna Kokemäen Pitkäjärvellä oli kokeilla heti alkukesästä.

Vaunusaunan edessä on suuri katettu terassi. Sauna on asemoitu niin että terassi on järven suuntaan eli eri puolella kuin leirintäalue. Se mahdollistaa rauhallisen istuskelun terassilla pehmeiden löylyjen jälkeen. Terassilla voi vaikka tutkia missä kaikkialla Kafi on edellisessä elämässään reissannut. Paikkojen nimiä on vaunun kyljen pienissä teipeissä. Pukuhuoneessa on hyvin tilaa riisuutua ja vaikka nauttia virvokkeita. Avaruutta luo lasiset väliovet pesutilaan ja saunaan.

Pesutiloissa ei ole tavallista suihkuhanaa, mutta pesuvesiä ei myöskään tarvitse kauhalla sekoitella. Kaikki toimet patojen täyttämisestä veden ottoon on toteutettu eri hanoilla. Hanoihin on selkeästi merkitty mitä mistäkin tapahtuu. Tämä selkeä turvallisuustekijä ja tunsin itseni vähän kuin pikkupojaksi kun tutkin systeemin toimintaa. Pesutilan sivuilla on hyvät ja riittävän korkeat tasot istumista ja pesuvesin käyttöä varten.

Saunaan mahtuu noin 5-7 löylyttelijää, vähän riippuen ihmisten koosta ja istumatiiveydestä.  Puulämmitteisestä kiukaasta riittää hyvin löylyä. Positiivinen yllätys oli löylyjen pehmeys vaikka tila on suhteellisen pieni. Lauteiden selkänojissa on ledivalot ja saunan materiaalit hienoja ja työn jälki vakuuttaa.

Sauna kokonaisuudessaan kuvastaa hyvin Pitkäjärven meininkiä. Kun jotain tehdään, ei tehdä pelkästään kunnolla, vaan viimeisen päälle hienosti. Vaunusauna Kokemäen Pitkäjärvellä saakin vilpittömän suosituksen kaikille!

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button