Leirintäalue

Solaris Camping Beach Resort, Sibenik

Saavuimme Solaris Camping Beach Resort Sibenik leirintäalueelle pienen sateen saattelemana. Suuntaa antavan suunnitelman mukaan alueella ollaan useampi päivä ja nautimme pitkän matkan jälkeen ensimmäistä kertaa rantatouhuista. Vaikka emme olleet läheskään korkeimman sesongin aikaan liikkeellä tuntui hyvän paikan saaminen olevan jo jonkin verran kiven alla. Tai oikeastaan aika iso ja kiva paikka suhteellisen läheltä rantaa löytyi. Ongelmana oli paikan rajalla olleiden puiden oksat, jotka olivat niin matalalla ettei autoa saanut oikein hyvin siihen mahtumaan. Kävin jo kertaalleen vastaanotossa kysymässä jotain muutakin, mutta koska hyviä vaihtoehtoja ei ollut auton muljaamista jatkettiin.

Iso kokonaisuus ja kaikki palvelut

Sibenikissä sijaitseva Solaris Camping Beach Resort on suuri alue jossa on mökkejä, hotelleja ja vierasvenesatama. Alueelta löytyy useita ravintoloita, disko, kauppoja, uima-allasalue, vesipuisto, leikkikenttiä ja muuta, joilla kapasiteettina ilmoitettua 2700 ihmistä palvellaan. Elintarvikekaupasta löytyi kaikki tarvittava ja tuoreita leipiä ja patonkeja oli tarjolla. Pyykinpesumahdollisuudet, ajokaivot ja muut peruspalvelut ovat tämän tyyppisillä alueilla itsestäänselvyys ja niiden siisteydestä huolehditaan. Alueen kokoa on vaikea kartan perusteella hahmottaa ja esimerkiksi ”lähellä” oleva vesipuisto on reilun puolentoista kilometrin päässä autoltamme eli polkupyörät osoittautuivat käteviksi. Mainostettu ilmainen Wifi toimii niin hitaasti, että lisäpalveluna myytävän nopeamman yhteyden tarvitsee vaikka ei muuta tekisi kuin lukisi uutiset. Alueen siisteys on huippuluokkaa. Esimerkiksi WC/suihku/tiski-kompleksien siisteydestä näytti huolehtivan täysipäiväinen henkilö ja jälki oli sen mukaista. Edes kikkailevat teinipojat eivät saaneet siisteyttä horjumaan.

Kylmää vettä?!?

Koko pitkän reissumme kovin pettymys koettiin heti kun astuimme ensimmäistä kertaa Adrianmereen. Etelä-Euroopan myöhäinen ja kylmä kevät oli tehnyt tehtävänsä. Uimavedet eivät olleet sitä, mitä olimme edelliskesän reissulta koko talven muistelleet. No, olihan se varmasti yli 20 asteista, mutta edelliskesänä koetut lähes 30 asteiset vedet saivat tuon tuntumaan kylmältä. Sama veden kylmyys vaivasi uima-allasta ja vesipuistoa. Kirkas vesi sai veden lämpötilasta riippumatta uimaan ja snorklailemaan. Solariksen ranta on soraa tai sepeliä, jossa pystyy kyllä paljain jaloin hyvin kulkemaan. Eli välimuoto hiekkarannan ja kivirannan (”pebble”) väliltä. Uimatossut osoittautuivat käteviksi.

Uusi vesipuisto

Alueen vesipuisto oli uusinta uutta kaudelle 2013. Vesipuisto oli hieno vaikkakin erilaisia liukumäkiä ja härveleitä ei niin hirveästi ollut. Kivaa kokemusta haittasi sama veden kylmyys ja välillä piti vedestä tulla pois lämmittelemään, mutta hauskaa oli siltikin. Tuota ongelmaa ei varmastikaan ole hieman myöhemmin kesällä.

Paljon tekemistä

Solaris Camping Beach Resort Sibenik alueesta jäi erittäin hyvät vaikutelmat. Kovillekin kulkijoille se tarjoaa useaksi päiväksi tekemistä ja lapsiperheet ovat tällä alueella selkeästi tärkein kohderyhmä. Voi suositella!

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button