Kohde

Kehlsteinhaus, Eagle’s Nest, Kotkanpesä

KotkanpesäAdolf Hitlerille 50-vuotislahjaksi Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen 1834 metrin korkeuteen rakennuttama kokonaisuus tarjoaa huikeita maisemia ja historiaa. Vaikka isäntä itse vieraili Kotkanpesässä harvoin tuli siitä yksi toisen maailmansodan jälkeisen ajan legendoista. Rakennus on myös yksi harvoista Hitlerin ajan monumenteista, joka on säilynyt vahingoittumattomana.

Berchtesgadenin keskustasta noustaan välillä 24% jyrkkyydellä kohoavaa mäkeä ylös Obersalzbergiin (sijainti kartalla), josta busseilla kuljetetaan ylätasanteelle. Tiellä on ajo kielletty matkailuvaunuyhdistelmällä, joten vaunu on jätettävä leirintäalueelle tai vietävä johonkin parkkiin. Mäen nouseminen tai laskeminen ei sinänsä mikään ongelma ole. Kotkanpesä on korkeutensa vuoksi avoinna vain kesäisin, yleensä toukokuun puolivälistä lokakuuhun.

Bussi kuljettaa ylös noin 6,5 km pitkää tietä pitkin joka on alun perin rakennettu vain 13 kuukaudessa. Halukkaat voivat toki vaeltaa merkittyjä vaellusreittejä pitkin joko edestakaisin tai vain toiseen suuntaan. Tie vie matkustajat 700 metriä ylemmäs hienojen näkymien saattelemana ja heikompaa saattaa hirvittää. Kun ylös päästään pitää lippuluukulla leimauttaa matkalippuihin haluttu paluuaika. Ajassa kannattaa huomioida väkimäärä, jolloin hissiä voi ylhäältä takaisin tullessa joutua jonottamaan. Lasten kanssa varasimme aikaa noin puolitoista tuntia ja se riitti aivan hyvin. Jos aikoo ruokailla Kehlsteinhausin ravintolassa ja ihailla maisemia pidempään pitää se tietysti huomioida ajassa.

Parkkitasanteelta kuljetaan 124 metriä tunnelia pitkin eteiseen josta hissi lähtee. Siitä ylös noustaan 124 metriä pramealla kullanvärisellä messinkisisustetulla hissillä suoraan Kotkanpesään. Ulkona avautuvat mahtavat maisemat joka suuntaan. Maisemat vaihtelevat lumihuippuisista vuorista vihreisiin laaksoihin. Erityisen hienon näköinen on 603 metrin korkeudessa oleva Königsee järvi. Maisemia voi ihailla useaan eri suuntaan ja hullunrohkeille on tarjolla omia paikkoja joissa ei ole kaiteita lainkaan. Lasten kanssa pitää tietysti olla erityisen tarkkaavainen ja se aiheuttaakin sen ettei kaikkeen pysty välttämättä halutulla tarkkuudella perehtymään. Itse rakennuksessa toimii ravintola ja tietysti matkamuistojen myyntiä. Ulkona olevasta kioskista saa matkamuistojen ja kahvien lisäksi ihan rehellistä mikroruokaa.

Lapsetkin innostuivat maisemista ja katsottavaa riitti heillekin. Vanhemmilla on tietysti rutkasti vahtimista varsinkin pienempien kanssa. Ilman lapsia matkattaessa voi tietysti nauttia maisemista pidempään ja tutustua Dokumentation Obersalzberg museoon joka on parkkialueen välittömässä läheisyydessä. Lasten kanssa emme lähteneet tuskailemaan museoon, jossa olisi todennäköisesti jäänyt harmittamaan kun tiedon janoa ei olisi saanut sammutettua kunnolla.

 

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button