Kohde

Burg Guttenberg Saksan linnatiellä

Yövyttyämme SRH-Gesundheitszentrumin matkaparkissa olimme vajaan 10 kilometrin päässä Burg Guttenbergistä. Petolintujen tutkimuskeskuksenakin toimiva Burg Guttenberg on tunnettu erilaisten petolintujen kuten kotkien, korppikotkien ja pöllöjen vapaista lentoesityksistä. Linnassa toimii myös sen pitkästä historiasta kertova museo. Keskiajalla rakennettu Guttenbergin ritarin linna on ollut asuttuna rakentamisestaan asti.

Ajoissa paikalla

Perheemme oli tutustumassa linnaan ja olimme ajoissa paikalla heti yhdeksän jälkeen. Siihen aikaan linnassa ei ollut mitään toimintaa ja päätimmekin käydä kaupassa Offenaun kylässä ja tulla linnalle uudestaan. Aikaisemmin olin ilmoitustaululta lukenut sujuvasti että kello 11 ja 15 on jotkin ajat. Sen enempää siitä tekstistä ei auennut. Kun palasimme kymmenen jälkeen linnalle, söimme pienen kevyen kenttälounaan ja menimme linnalle. Kävi ilmi että nuo kello 11 ja 15 olivat juuri petolintuesitysten ajat.

Ei englanniksi

Lippuja ostettaessa meille kerrottiin, että esitys on myös Englanniksiksi. Ikävä kyllä tuo ei pitänyt paikkaansa ja varsinkin lapset meinasivat turhautua, koska emme ymmärtäneet selostuksesta juurikaan mitään. Esityksen suola oli kuitenkin nähdä isot petolinnut todella läheltä. Siiven osuessa päähän kun suuri petolintu lentää yli voi todeta että meni läheltä. Romuluinen Korppikotka oli tavallaan koominen. Esityksen edetessä näkyi, että lintu on niin suuri että lyhyet etäisyydet se mieluummin hölkkäsi kuin lensi. Kun suuri petolintu laskeutuu esitysalueen ulkopuolelle ja hetken kuluttua ”hölkkää” portista sisään, ei voi olla kuin huvittunut. Esittäjillä oli lennätyksissä kädessään pieni kananpoika jota linnut nokkivat tullessaan esittäjän käteen takaisin. Sen ymmärsin Saksastakin kun esittäjä kertoi lapsille, että kananpojat ovat hieman kuin mäkkärin nuggeteja mitä linnut esityksen aikana syö. Lintujen vapaus oli myös merkille pantavaa. Jos joku linnuista ei tullutkaan takaisin esittäjän käteen ei haitannut esityksen etenemistä. Taisivat tietää, että kyllä ne takaisin tulee ennemmin tai myöhemmin.

Hieno esitys

Vaikuttavan, joskin hetkittäin kielitaidottomuudesta pitkäveteisen esityksen jälkeen tutustuimme linnaan ja museoon 4-vuotiaan käsittelynopeuden mukaisesti. Tahdin ollessa suhteellisen nopea ei kaikkiin yksityiskohtiin pystynyt syvällisesti paneutumaan. Kaikenkaikkiaan käynti on suositeltava jo siksi, että suuria petolintuja ei mitenkään koe eläintarhoissa samalla tavalla.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button