Kohde

Neuschwanstein linna, Hohenschwangau

Yövyimme Füssenin Campersstopissa aloittaaksemme linnaan tutustumisen heti aamulla. Campestopista on noin viiden kilometrin matka Neuschwansteinin linnaan. Lähdimme heti yhdeksän maissa aamulla liikkeelle, jotta välttyisimme suuremmilta odottamisilta. Saimme auton parkkiin Hohenschwangau kylän keskustaan, jossa lippumyymäläkin sijaitsee. Lippuja jouduimme jonottamaan varttitunnin verran. Linnaan pääsee joko kävellen, hevoskyydillä tai bussilla. Koska seurueessa oli nelivuotias, päätimme mennä bussilla molempiin suuntiin. Bussiliput ostetaan lähtöpaikan lippukioskista.

Suosittu turistikohde

Neuschwansteinin linnan rakennus on aloitettu 1868. Linnan rakennutti kuningas Ludvig II yksityiseksi residenssiksi. Hän muutti keskeneräiseen linnaan 1884 ja seuraavana vuonna linnassa vietettiin hänen äitinsä 60-vuotisjuhlia. Saksan suosituimpiin turistikohteisiin kuuluvassa Neuschwansteinin linnassa vierailee vuosittain yli miljoona ihmistä.  Disney on käyttänyt sitä esikuvana elokuvassa Prinsessa Ruususen olevaan linnaan ja siksi linnaa  kutsutaan myös satulinnaksi.

Bussimatka kulki suhteellisen pientä ja mutkikasta tietä päätepysäkille. Kuljettajalla oli selvästi ajolinjat hallussa. Sieltä oli muutaman sadan metrin mittainen alamäki linnalle. Päätimme lähteä suoraan linnalle, koska emme tienneet tarkkaan matkan kestoa. Opastettuun linnakierroksemme alkuun ei ollut kuin 20 minuuttia aikaa. Bussin päätepysäkiltä lyhyen ylämäen päässä on Marian silta, josta aukeaa mahtavat näkymät linnalle. Päätimme käydä sillalla opastetun linnakierroksen jälkeen.

Loistava opastettu kierros

Opastettu kierros alkoi täsmällisesti minuutilleen lipussa ilmoitettuna aikana. Oppaana toiminut nuori nainen puhui selkeää Englantia ja kuuluvalla äänellä. Linnaan sisään päästyämme odotteluun turhautunut nelivuotiaamme ihmetteli keskittyneenä linnan hienoja yksityiskohtia. Hän oli myös selvästi hieman jännittynyt linnan salaperäisestä tunnelmasta. Kuningas oli rakennusaikana erittäin tarkka yksityiskohdista ja hänen sanotaan hyväksyneen kaikki linnaa koskevat suunnitelmat. Yksityiskohdat linnassa ovat uskomattomia. Pelkästään kuninkaan sängyn yläpuolella olevaa puusta tehtyä koristelua teki useita ihmisiä monta vuotta. Kuninkaalla oli myös puhelinyhteys kylän postikonttoriin ja hänen vanhempiensa linnaan.

Käyttää linnalle menemiseen oikeastaan mitä tahansa tapaa, kannattaa varautua mäkien kiipeämiseen. Eli huonompijalkaisten tulee vähintäänkin varata hyvin aikaa Neuschwansteiniin tutustumiseen. Pienille lapsille rattaat voisivat olla kova sana mäkien kulkemiseen linnalle bussipysäkiltä ja varsinkin ylämäki takaisin bussipysäkille.

Ei sisäkuvia

Linnassa sisällä oli kuvaaminen ehdottomasti kielletty, mutta voin suositella ilman kuvatodisteitakin. Jos reitti kulkee Ulmin ja Innsbruckin kautta, osuu linna hyvin matkan varrelle. Pienten lasten kanssa kannattaa ottaa rattaat mukaan bussiin, jolloin mäkien kulkeminen sujuu hyvin. Linna lumoaa kyllä pikkuväenkin. Kohde on erittäin suosittu, joten kannattaa mennä heti aamulla. Hieno paikka!

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also
Close
Back to top button