Kohde

Nin, piskuruinen saari

Pienen pieni saari, Nin, on noin kahden kilometrin pyöräilymatkan päässä Zaton Holiday Resortista. Nin oli Rooman vallan aikana tärkeä satamakaupunki ja keskiajalla Kroatian ensimmäinen politiikan, uskonnon ja kulttuurin keskus. Kolmen tuhannen vuoden historiansa aikana osa saaren rakennuksista on tuhottu useaan kertaan ja vuonna 1646 saari tuhottiin täydellisesti. Nin on Kroatian vanhin kuninkaallinen kaupunki, jossa on kansallinen hallitsija istunut pysyvästi tai tilapäisesti.

Maailman pienin katedraali

Matalan laguunin keskellä olevan pienen saaren yhdistää mantereeseen kaksi pientä kivisiltaa. Saarella on Pyhän Ristin kirkko, joka on maailman pienin katedraali. Noin 8 x 8 metrin kokoisena se on todellakin pieni. Aivan katedraalin vieressä on Piispa Grgur Ninskin patsas. Vanhan uskomuksen mukaan pronssipatsaan varvasta koskettamalla toiveet toteutuvat. Kontrastia kaikelle historialliselle hienoudelle tarjoaa saaren pohjoispuolella näkyvä pitkä ja kapea hiekkaranta.

Mainos

Pakkokohde Zatonissa oleville

Jos matka suuntautuu Zaton Holiday Resortiin, on Ninin idyllisellä saarella lähes pakko käydä. Saari on sen verran pieni, että siellä on pienellä kävelyllä paljon nähtävää. Jos kaikki saaren historia kiinnostaa kannattaa aikaakin pienelle saarelle varata reilusti. Hieno paikka!

Tähän liittyvät artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Katso myös
Close
Back to top button