Leirintäalue

Familien Aktiv Camping Allweglehen, Berchtesgaden

Familien Aktiv Camping AllweglehenMatkalla Kroatiaan oli toinen etappimme Berchtesgadenissa oleva Familien Aktiv Camping Allweglehen. Keli ei todellakaan suosinut vierailuamme ja illalla koettu 13 °C lämpötila yhdistettynä lähes jatkuvaa sateeseen sai epäilemään koko Etelä-Euroopan reissun onnistumista.

Leirintäalue on nimensä veroisesti Fendtin perheen pitämä alue hienoissa Alppimaisemissa. Alueelle johtava tie on loppuosaltaan talvella varmastikin haastava, mutta kesällä ylämäki oli jyrkkyydestään huolimatta helppo nousta ylös.

Illalla nautittu maittava päivällinen alueen ravintolassa kuittasi osan huonosta ilmasta ja erä matkamölkkyä matkailuauton lattialla kuittasi loput. Alueella on myös pieni uima-allas, joka tosin jäi tällä kertaa kokeilematta. WC- ja suihkutilat olivat siistejä ja alueelta löytyi pyykinpesumahdollisuuden lisäksi kaikki muutkin palvelut. Internet tosin tuntui noin 10€ / 8h hinnaltaan kalliilta, mutta yhteys oli nopea ja kun käytön jälkeen kirjautui ulos, aikakin riitti reilun kahden päivän käytölle mainiosti.

Vajaan kolmen kilometrin pyöräilymatkan päässä oli suolakaivos johon kävimme tutustumassa. Sadekin taukosi sopivasti juuri kun pyöräilimme. Joen korkeasta pinnasta huomasi, että sadetta oli ollut tälläkin alueella pitkään. Pyörätie suolakaivokselle kulki alikulun kautta, jossa joen vesi oli noussut pyörätielle asti. Paria päivää aikaisemmin olimme nähneet hiekkasäkkejä rankasti tulvineen Elbe-joen ympäristössä. Se havainto toki tehtiin autobaanalta, mutta tulva-alueen huomasin hyvin vaikka pahin aika oli ollut ohi jo muutama viikko aikaisemmin.

Alue sopii hyväksi tukikohdaksi suolakaivokseen ja Kotkan pesään tutustumisen ajaksi. Miksei pidempäänkin jos esimerkiksi vaellus on lähellä sydäntä ja kelit sallii. Uima-allaskin on sen kokoineen, että suhteellisen lyhyenkin porotuksen jälkeen vesi on varmasti lämmintä. Alueen leikkikentästä ei lapsille hirveästi iloa ollut, vaikka sitä hieman sateen tauotessa testattiinkin. Erittäin ystävällinen palvelu oli mieleenpainuvaa alueella. Perheyrittämistä parhaasta päästä.

 

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also
Close
Back to top button