Lämpöeristetty ohjaamon matto

Alkovi ja puoli-integroitujen matkailuautojen käyttäjät ovat varmasti talvella reissatessaan huomanneet kuinka auton ohjaamo on lämmöneristyksen suhteen se heikko lenkki. Integroitujen autojen eristykset ovat usein parempia, vaikka niissäkin suuret lasipinnat saattavat aiheuttaa kylmiä tunteita. Perheemme alkovimallissa paras asumismukavuus saavutetaan käyttäen laadukasta ulkopeittoa (meillä Huhtalon talvipeite) ja lisäksi ohjaamon ja asuintilan välissä itse värkättyä thermopeittoa. Noiden lisäksi ohjaamoa lämmitetään lisälämmittimellä.

Ohjaamon merkkikohtainen kangasmattoIltana erää tuli mieleen vähän parantaa tekemällä merkkikohtaisesta asuntoauton ohjaamon lattiamatosta talvikäyttöön paremmin sopiva eristetty malli. Tarvikkeina tässä vaativassa projektissa käytetään edellä mainittua ohjaamon mattoa, Motonetistä hankittua ”metalli”-pohjaista telttapatjaa sekä sprayliimaa.
Sprayliimalla käsitelty ohjaamon matto

Ensin suihkautin kattavan kerroksen liimaa maton alapintaa ja telttapatjan palasien solumuovipintaan. Samalla tuli kehuja kun eteisen laattalattia muuttui aikaisemmasta liukkaasta erittäin hyvin pitäväksi lattiaksi.

Sitten painoin telttapatjan palaset tiukasti ohjaamomattoon kiinni. Ja kun liimaukset oli kuivuneet, mattopuukolla leikkasin telttapatjat ohjaamomaton muotoihin. Kun palautin maton takaisin autoon huomasin yhden hyvän oheisvaikutuksen. Matto pysyi huomattavasti paremmin ryhdissä ja istui lattialle paremmin kuin aiemmin. Lämpöä uusi matto pitää varmasti paremmin kuin vanha. Niin ja voihan se hieman vaimentaa ääntäkin, vaikkakaan eroa en rehellisesti voi väittää huomanneeni.

Ei lopputulos varmasti sähkölämmitteistä ohjaamomattoa vastaa, tietenkään. Toki kustannuksia tuunaukselle ei tainnut täyttä kymppiä tulla, verrattuna sähkölämmitteisen maton muutaman sadan euron hintaan.

Valmis lämpöeristetty ohjaamomatto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *