Tuunaus

Alkovin lämpöeristys

Viime talvena tein seuraavan havainnon. Aivan alkovin etuosassa nukkuessa tuntui patja kylmältä. Luonnollisesti tuo etummainen paikka oli allekirjoittaneen. Oli selvitettävä onko alkovin lämpöeristys tarpeen. Nyt päätin tutkia asiaa ja selvittää löytyykö tuolle tuntemukselle jokin selitys.

Alkovi, Knaus Sport Traveller 700 DKG

Alkovin patjat poistettuani löytyi noin 10 cm lista, joka oli ruuvattu alkovin pohjaan. Lista oli juuri etummaisen paikan alapuolella. Poistin listan katsoakseni mitä sen alla oli. Ei mitään, listan alla ei ollut mitään. Lista näytti olleen paikallaan vain jottei ura nyt sentään selkään tunnu.

Puuttuva eristys

Vajaan viiden sentin levyinen kaistale oli täysin vailla eristettä. Alumiini pilkotti paljaana. Tuota kaistaletta ei oltu edes yritetty eristää mitenkään. Eli äkkiseltään voisi ajatella ettei mikään ihme että pakkasella tuntuu kylmältä selässä. Alkovin lämpöeristys oli tarpeen.

Ei muuta kuin uretaanipulloa hakemaan. Parissa erässä pursotettu eristevaahto eristää railon varmasti hyvin, eikä kylmän pitäisi tuosta syystä tuntua selässä. Aineen kuivuttua ylimääräiset puukolla pois ja peitelista takaisin. Kustannukset oli alle kymmenen euroa ja hiukan vaivaa.

Alkovin lämpöeristys oli todella helppo ja halpa homma. Hyöty on tietysti merkittävä, koska eristämätön alue on nyt eristetty.

Uusi lämpöeristys railossa.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top button