Camping Solitudo, Dubrovnik

Camping Solitudo rantaSaavuimme Dubrovnikiin noin kello 15 iltapäivällä. Aikaa Sibenikistä kului noin 5 tuntia yhden hernaripysähdyksen taktiikalla. Rajamuodollisuudet sujuivat Bosniakaistaleen ylityksessä erittäin nopeasti. Yhteensä rajojen ylitykseen ei varmaan minuuttia enempää aikaa kulunut. Kroatiasta Bosniaan rajalla oli rekkajonoa jolloin poliisit ohjasivat liikennettä niin että henkilöliikenne otettiin rekkojen ohi. Moottoritien päättyessä tie oli aika pientä ennen kuin pääsimme rantatielle. Lähivuosina matka Dubrovnikiin lyhenee jonkin verran moottoritien seuraavan osuuden valmistuessa. Silmämääräisesti seuraava osuus näytti olevan jo aika hyvällä mallilla. Rantatie Dubrovnikiin on hyvässä kunnossa mutta moottoritiehen verrattuna tietysti hidas.

Perillä Solitudossa sai paikan valita vapaasti halutuntasoiselta alueelta. Valitsimme Comfort-tason johon sisältyi sähkö ja vesi tuli tontille. Vedellä ei nyt niin väliä, mutta comfort-alueella oli kuului myös Wifi hintaan. Yhteys toki toimi vain ensimmäisenä iltana kun koko aluetta vaivasi yhteysongelmat. Tulopäivänä vielä polkupyörät alle ja pieni pulahdus läheisellä rannalla. Ja vesi oli kylmää. Toki odotusarvona on 2012 kesänä koetut lähes 30 asteen uimavedet Adrianmeressä.

Eli Solitudo alueella ei ole omaa rantaa tai uima-allasta. Läheisen hotellin allasta on lupa käyttää ja yleiselle uimarannalle on alle puolen kilometrin matka. Suihkut ja vessat eivät nyt ihan uudet ole, mutta siistissä kunnossa kaikenkaikkiaan. WC:n tyhjennystilassa oli hyvä käsinpesumahdollisuus ja tila toimiva. Ajokaivo löytyy ja samassa paikassa voi täyttää raittiit vedet.

Lapsille alueella ei nyt kovin paljon tekemistä ole. Pienellä leikkikentällä on toki uusi verkkokeinu ja pari uudehkoa ratsastusvehjettä, mutta neljävuotiaammekin oli ne kolunnut nopeasti läpi. Käytössä olleella allasalueella oli toki hyvä polskimismahdollisuus myös pienimmille.

Kaikenkaikkiaan lapsiperheen kaupunkivierailun ajaksi alue täytti majoittumistarpeet varsin mainiosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *